Het voorbije weekend stond ik aan de start van La Gainsbarre en La Gislard, twee wedstrijden in Normandië. Op zaterdag stond La Gainsbarre op het programma. Het parcours bestond uit een plaatselijke ronde met 1 klimmetje in. Na het klimmetje ging het peloton vaak op een lint en brak het soms in verschillende delen, maar de eerste groepen kwamen steeds opnieuw samen. Als ploeg reden we een goeie wedstrijd met telkens iemand mee. Net na het ingaan van de laatste 2 ronden reden we weg met 10 met ook ploegmaat Gilles Borra en konden een kleine voorsprong op het peloton bijeen fietsen. Gilles en ik probeerden het ploegenspel zo goed mogelijk te spelen. Na zelf net teruggenomen te worden op ongeveer 1-2km van het einde, versnelde een andere renner en dan besliste ik in dienst van Gilles te rijden en het gat op deze renner te dichten en de sprint voor hem aan te trekken. Gilles werd nipt geklopt met enkele centimeters en ikzelf werd 7de. We wonnen tevens het ploegenklassement.

De volgende dag stond La Gislard op het programma. De koers bleef vrij gesloten tot er iets over halfweg koers een 10-tal renners wegrijden zonder iemand van ons. We verzamelden ons snel vooraan het peloton en reden het gat in 1 ronde dicht. Net na de aansluiting kwamen er nieuwe aanvallen en geraakten Fabio en ik weg met een kopgroep van 10. De samenwerking verliep steeds stroef en het peloton hield ons in het zicht. In de laatste ronde waren er verschillende aanvallen in onze kopgroep en kwamen ook enkele renners uit het peloton aansluiten met daarbij Cériel. Jammer genoeg werden we op 1,5km van het einde bijgehaald door het peloton. Gilles werd dit keer knap 3de in de pelotonsprint en won daardoor het eindklassement van de 2 koersen. Opnieuw een mooie ervaring met sterke prestaties van het hele team.

Komende zaterdag sta ik aan de start van Luik-Bastenaken-Luik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *