Het voorbije weekend reed ik 2 wedstrijden in Bretagne met de selectie van Cycling Vlaanderen Team Oost-Vlaanderen. Op zaterdag stond er met de GP Gilbert Bousquet de lastigste van de twee wedstrijden op het programma. Door het hoge tempo bleef de koers vrij lang gesloten. Na 80 km waren we nog maar met 30 renners die aanspraak maakten op de overwinning. Enkele renners reden weg en ik sprong er naartoe, mede dankzij afstopwerk van ploegmaat Aaron. Met nog 50 km te gaan kwamen nog 6 renners terug waardoor we met ongeveer 15 renners de 8 lastige plaatselijke rondes ingingen. 1 renner slaagde erin weg te rijden en bij het ingaan van de laatste ronde plaatste ik een versnelling en kreeg 2 anderen mee. Op de aankomst bergop was er eentje sterker waardoor ik uiteindelijk 3de werd.

Een dag later stond er de Boucles Guegonnaises op het programma. In het begin voelde ik de wedstrijd van gisteren nog in de benen zitten, maar na verloop van tijd kwam ik er goed door. Af en toe reed er een groepje weg en ook ik probeerde het enkele keren, maar te veel ploegen wouden sprinten voor de overwinning. In de massasprint zat ik niet super geplaatst en moest ik enkele keren inhouden waardoor ik uiteindelijk een 24ste plaats behaalde. Het was een zeer mooi weekend en hierbij wil ik Cycling Vlaanderen Team Oost-Vlaanderen en alle medewerkers bedanken voor deze mooie kans en de goede zorgen. Ook een woordje van dank voor de ploegmaten, het was top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *