Op zaterdag 23 februari stond ik aan de start van mijn eerste koers bij de beloften, het clubkampioenschap in Izegem. In het begin was ik niet alert genoeg en een grote groep met heel wat ploegmaten reed weg. Ik eindigde in het peloton op een 55ste plek. Geen goed resultaat maar het gevoel was redelijk en dat gaf hoop voor de komende weken.

De week erna stond ik aan de start van de kermiskoers in Villers-le-Temple. We kregen een mooi golvend parcours voorgeschoteld met 3 grote rondes en 1 kleintje. Door de felle wind ging het peloton meermaals op de kant en verbrokkelde het in meerdere stukken. De eerste groepen kwamen steeds terug samen, maar achteraan stond de deur wagenwijd open. Op een 15-tal kilometer van de meet reed eerst 7 man weg en daarna nog eens 6 renners. Ik probeerde nog maar raakte niet weg. Op het einde voelde ik me nog sterk en kon me nog plaatsen in de sprint en behaalde uiteindelijk een 19de plaats op 130 deelnemers. Het gevoel was beter dan vorige week en zeker het laatste uur voelde ik me heel sterk.

Het weekend erna stond er voor mij geen koers op het programma wegens de hevige rukwinden waardoor de koersen werden afgelast.

Op zondag 17 maart stond ik aan de start van mijn eerste profkermiskoers, namelijk de Omloop van het Waasland. Altijd leuk om in eigen streek te kunnen koersen met de start in Lokeren. Het gevoel was goed, maar jammer genoeg was het een vrij gesloten koers. De laatste 70km kregen we een flinke hagel/smeltende sneeuw/regenbui over ons heen waardoor iedereen verkleumd van de kou zat. 1 renner wist het peloton voor te blijven en daarachter probeerde ik mijn steentje bij te dragen in dienst van de ploeg. Jules werd 4de en Fabio 6de. Ik voel me week na week sterker worden en kijk uit naar de komende koersen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *